KERAMIKA HRAVĚ A KREATIVNĚ

po  16:00 -  17:30
Kulturní středisko Médium
Keramika pro děti hravě a kreativně – schopnost tvořit máme všichni a právě hlína je úžasným materiálem, který nás vrací hluboko do minulosti, kdy ještě člověk ovládal řemeslo a souzněl s přírodou. Právě teď je ta doba, kdy je třeba dávat důraz na tradici, řemeslo, kreativitu a estetiku a odbíhat od moderních technologií, chytrých telefonů a bloumání po sociálních sítích, zejména v případě mladé generace, která tráví spoustu času ve virtuálním světě.

A právě hlína a její hnětení a tvarování a formování nás uvádí do přítomného okamžiku , kdy      dochází ke zklidnění a soustředění se na to, co právě vytvářím. 
Kurz keramiky v Médiu je zaměřený na rozvíjení  fantazie,  podporu tvořivosti , nápaditosti  a výtvarného cítění, seznámí děti  s keramickým  řemeslem a jeho základy a pravidly.  Pod odborným dohledem děti samy mohou vytvářet menší i větší  díla, bude jim nabídnuto široké spektrum materiálů a výrobních technik a zároveň se naučí pracovat s glazurami.  Radost z výsledků práce bude umocněna, když si své originální výtvory a dílka z keramiky odnesou domů.

Práce s keramickou hlínou v dětech podporuje kreativní myšlení a rozvíjí jemnou motoriku a díky svým relaxačním účinkům je vhodná i pro děti s poruchou pozornosti  a děti  s ADHD.

Lektorka:  Martina Jiroutová, výtvarnice
Kurz  je určen pro všechny děti od 7 do 13 let a je i pro děti  nepozorné a hyperaktivní
Každé pondělí  od 16,00 do  17,30 hod. v keramické dílně v Médiu