CVIČENÍ PRO NEPOSEDNÉ DĚTI (S ADHD)

st  16:30 -  17:30
Kulturní středisko Médium
CVIČENÍ PRO NEPOSEDNÉ DĚTI (S ADHD)
Párové cvičení pro hyperaktivní děti a unavené rodiče.

Jsou vaše děti příliš rychlé a tápete, jaká volnočasová aktivita je pro ně ta nejlepší?
Ze zkušenosti víme, že odpolední kroužky jsou pro děti, které mají horší soustředění nebo projevy hyperaktivity velkou výzvou a rodiče, kteří chtějí pro své děti to nejlepší,  každoročně přemýšlí, co jim vybrat a u čeho by mohly vydržet.

Přicházíme tedy s nabídkou cvičení, které je vstřícné k těmto dětem a kde je rozvíjíme přes pohybové aktivity na bázi dynamické jógy podle metody Rainbow Kids Yoga, párové cvičení podle Veroniky Scherborne a pomocí dalších zábavných a originálních relaxačních a dechových cvičení. Každá lekce zahrnuje široké spektrum aktivit, které jsou propojeny tak, aby děti vedly k uvolnění a správnému nasměrování jejich přebytečné energie. Přes pohyb se zlepšuje koordinace a stabilita, rovnovážná cvičení  zlepšují propojení hemisfér a zlepšují vnímání vlastního těla. Vyplavují se hormony, které přispívají k větší pohodě, soustředění a fungování pak v běžném životě.

Odpoledne sice bývají rodiče unavení a děti z únavy jsou ještě rychlejší. Tady je to ale jiné. Děti mají možnost zakoušet různé výzvy, s rodiči se střídat třeba při mírně akrobatickém cvičení, dostávají prostor pro kreativitu, fantazii a mohou si zacvičit třeba Lego Ninjago. Dáváme prostor pro nenápadná, ale zábavná dechová cvičení, které jsou pro vnitřní harmonii organismu velice důležité, ať se jedná o děti či dospělé. Zařazujeme relaxační příběhy a oblíbené jsou závěrečné masáže s rodiči a sdílení v kruhu. Lekce jsou veselé, doprovázené hudbou a rodiče i děti odcházejí nabití energií.  Zároveň klademe důraz na společné vytváření bezpečného prostředí, kde jsou jasně stanovená pravidla a hranice, které se děti spolu s rodiči učí nastavovat pro lepší fungování v kolektivu.
Je to krásná cesta, na kterou se můžeme společně vydat.

Lektorka:  Mgr. Petra Poláková, autorka knihy „Jak rozvíjet pohyb, emoce a smysly u dětí“
Pro děti  od  4 do 7 let, každou středu od 16,30 - 17,30 hodin,